Ταξίδιαpink
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη τους.

Ανέπαφες συναλλαγές με όριο 50€ έως 31 Δεκεμβρίου


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνουν οι τράπεζες το όριο το 50€ για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες χωρίς τη χρήση PIN.

Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοινώθηκε αρχικά στις 30 Μαρτίου από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και στόχος του ήταν ο  περιορισμός της διάδοσης του κορονοϊού μέσω της σημαντικής μείωσης της φυσικής επαφής των κατόχων πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών με το πληκτρολόγιο του POS των καταστημάτων.

Ειδικότερα:

Καθορίστηκε η αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών χωρίς χρήση PIN στα 50€.

Για συναλλαγές άνω των 50€ ο κάτοχος της κάρτας πρέπει να πληκτρολογήσει το ΡΙΝ του στο POS.

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Mε τα έως τώρα στοιχεία, η εφαρμογή του μέτρου υπήρξε πολύ επιτυχής καθώς είχε σχεδόν καθολική ανταπόκριση από το συναλλακτικό κοινό και συνέβαλε με τη σειρά του στα μέτρα πρόληψης της πανδημίας στην χώρα μας.

Καθώς η χώρα δοκιμάζεται με το δεύτερο κύμα της πανδημίας το μέτρο αυτό θα παραταθεί ως το τέλος του χρόνου.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορoνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, οι Τράπεζες θα διατηρήσουν το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50€ έως και την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Δες επίσης: Αγοράζεις online; Δες τι πρέπει να προσέχεις!