Ταξίδιαpink
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη τους.

Νέος τρόπος ηλεκτρονικών πληρωμών από την Εθνική, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.


Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε νέο τρόπο ηλεκτρονικών πληρωμών, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της:

“Στην Εθνική Τράπεζα, βασική μας επιδίωξη είναι να απολαμβάνετε μια ευχάριστη και ασφαλή τραπεζική εμπειρία με κάθε μας προϊόν. Γι’ αυτό, αναζητάμε και υιοθετούμε νέες λύσεις που αξιοποιούν νέες, έξυπνες τεχνολογίες οι οποίες ενισχύουν την ασφάλεια στις συναλλαγές σας με τις κάρτες μας, σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce).

Σε συμμόρφωση και με τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπηρεσίες πληρωμών, το επόμενο διάστημα δρομολογούμε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμής με κάρτα στο Διαδίκτυο. Πλέον, για την ολοκλήρωση ορισμένων συναλλαγών σας στο Διαδίκτυο, αναλόγως του ποσού και άλλων χαρακτηριστικών της συναλλαγής, θα απαιτείται ισχυρότερη εξακρίβωση της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας, ώστε να αποτρέπεται τυχόν μη εξουσιοδοτημένη χρήση της κάρτας σας.”

Για να επιτυγχάνεται το παραπάνω, θα απαιτείται με τη χρήση τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω στοιχεία ταυτοποίησης:

  • Στοιχείο που γνωρίζεις μόνο εσύ (π.χ. κάποιος κωδικός)

  • Στοιχείο που έχεις στην κατοχή σου(π.χ. κινητό τηλέφωνο)

  • Βιομετρικό σου στοιχείο (π.χ. δακτυλικό αποτύπωμα)

Ο νέος αυτός τρόπος ταυτοποίησης θα αντικαταστήσει την εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password/OTP) που χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα. Όμως, η μετάβαση στη νέα αυτή εποχή αυξημένης ασφάλειας θα γίνει σταδιακά.

Συγκεκριμένα, μπορείς να συνεχίσεις να πραγματοποιείς τις συναλλαγές σου εισάγοντας κωδικό μιας χρήσης (ΟΤΡ) μέχρι 31/12/20, ενώ από 01/01/21 θα είναι υποχρεωτική η ισχυρή ταυτοποίησή σου με χρήση δύο παραγόντων, για πληρωμές που θα πραγματοποιείς με κάρτα στο Διαδίκτυο.

Μπορείς να ενημερώνεσαι τακτικά για όλες τις εξελίξεις και τις απαραίτητες ενέργειες που θα χρειαστούν από την πλευρά σου σε σχέση με τη μετάβαση στον νέο τρόπο εξακρίβωσης της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας για συναλλαγές στο Διαδίκτυο, από το site της Εθνικής Τράπεζας.

Δες επίσης: Χρεωστικές κάρτες με πρόγραμμα επιβράβευσης