Ταξίδιαpink
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη τους.

Όλες οι Κάρτες της αγοράς

για να βρεις αυτή που σε συμφέρει

Κατηγορίες Καρτών
Πιστωτική
Χρεωστική
Προπληρωμένη
Επαγγελματική
Online Banks

Η πιστωτική κάρτα είναι μία μορφή δανείου για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Η τράπεζα σου χορηγεί ένα συγκεκριμένο όριο πίστωσης (πιστωτικό όριο) μετά από έλεγχο της πιστοληπτικής σου ικανότητας. Το πιστωτικό όριο είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να ξοδέψεις με την κάρτα.

Το ποσό που χρησιμοποιείς είναι δανεικό, οπότε και τοκίζεται. Αν όμως πληρώνεις κάθε μήνα το ποσό που έχεις χρησιμοποιήσει, τότε δεν επιβαρύνεσαι με τόκους.

Η πιστωτική κάρτα μπορεί να σε διευκολύνει ιδιαίτερα πχ στην αγορά ενός προϊόντος ή υπηρεσίας μεγάλης αξίας καθώς μπορείς να βάλεις δόσεις.

Επίσης, πολλές πιστωτικές κάρτες έχουν δελεαστικά Προγράμματα Επιβράβευσης μέσω των οποίων έχεις εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις ή δώρα μέσα από τη συλλογή πόντων.  Τα προγράμματα επιβράβευσης βασίζονται στη λογική του «όσο χρησιμοποιείς την κάρτα τόσο κερδίζεις».

Η πιστωτική κάρτα μπορεί λοιπόν να είναι πολύ χρήσιμη εάν μάθεις να την χρησιμοποιείς σωστά!

Σύγκρινε Όλες τις Πιστωτικές Κάρτες

Χρεωστική είναι  η κάρτα που συνδέεται με τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Η χρεωστική κάρτα, εκτός από ανάληψη χρημάτων μέσω ATM, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές πληρωμές, όπως ακριβώς και μία πιστωτική κάρτα. Επίσης, και αυτή συνδέεται με Προγράμματα Επιβράβευσης όπως και η πιστωτική.

Η βασική διαφορά τους όμως είναι πως με την χρεωστική κάρτα ξοδεύεις δικά σου χρήματα –  δηλαδή αν δεν έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορές. Αντιθέτως, στην πιστωτική κάρτα δανείζεσαι χρήματα από την Τράπεζα  με σκοπό να τα εξοφλήσεις αργότερα.

Σύγκρινε Όλες τις Χρεωστικές Κάρτες

Η προπληρωμένη (prepaid) κάρτα είναι ένα νέο είδος κάρτας που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς σου δίνει καλό έλεγχο του προϋπολογισμού σου.

Διαφέρει και από την χρεωστική (δεν συνδέεται με κάποιο λογαριασμό) και από την πιστωτική (δεν δανείζεσαι χρήματα από την Τράπεζα).

Την «φορτίζεις» όποτε θέλεις με όποιο ποσό χρημάτων επιθυμείς και μπορείς να ξοδέψεις έως αυτό το ποσό και ούτε ευρώ παραπάνω.

Το μεγάλο πλεονέκτημα μίας προπληρωμένης κάρτας έγκειται στην δυνατότητα που σου δίνει να «προγραμματίσεις» τα έξοδά σου και να μην ξεφύγεις του προϋπολογισμού σου – πχ  στις γιορτές των Χριστουγέννων ξέρεις ότι έχεις τη δυνατότητα να δαπανήσεις για δώρα έως 200€. Φορτίζεις λοιπόν την κάρτα μέσω internet, mobile banking, ATM ή καταστήματος με 200€!

Άλλο ένα πλεονέκτημα της προπληρωμένης κάρτας είναι ότι σε περίπτωση που πέσεις θύμα απάτης, θα χάσεις μόνο το ποσό που έχεις φορτίσει την κάρτα.

Στην αγορά μπορείς να βρεις ακόμα και άυλες επαναφορτιζόμενες προπληρωμένες κάρτες, χωρίς πλαστικό!

Σύγκρινε Όλες τις Προπληρωμένες Κάρτες

Μία επαγγελματική κάρτα μπορεί να είναι πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη, ειδικά όμως σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων.

Σε γενικές γραμμές είναι ίδια με μία προσωπική κάρτα αλλά προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στις επιχειρηματικές σου συναλλαγές όπως ο έλεγχος των επαγγελματικών σου δαπανών ή η ανάγκη μικρο-χρηματοδότησης.

Και αυτή συνδέεται με Προνόμια & Προγράμματα Επιβράβευσης.

Σύγκρινε Όλες τις Επαγγελματικές Κάρτες

Η νέα γενιά τραπεζών, οι αποκαλούμενες digital τράπεζες ή αλλιώς Νεοτράπεζες (Neobanks), δεν έχουν φυσικά καταστήματα, ούτε ATM. Είναι μόνο online!

Οι  Online Banks φιλοδοξούν να επανεφεύρουν όλες τις πρακτικές & διαδικασίες της παραδοσιακής τραπεζικής και είναι σχεδιασμένες για τον σύγχρονο τρόπο ζωής που θέλει να… κουβαλάς πάνω σου ακόμη και τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς.

Τα χρήματά σου μεταφέρονται μέσω web banking στον λογαριασμό που ανοίγεις σε λίγα λεπτά online και από εκεί κάνεις όλες σου τις συναλλαγές – σαν να έχεις μία παραδοσιακή τράπεζα στο κινητό σου!

Εάν ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό ή κάνεις συχνά μεταφορές και εμβάσματα εκτός Ελλάδας, τότε ενδέχεται να σε διευκολύνουν σημαντικά καθώς έχουν μικρότερες χρεώσεις συναλλαγών και αναλήψεων..

Παρέχουν επίσης συνδυαστικές εφαρμογές όπως η παρακολούθηση των καταναλωτικών σου συνηθειών, για να μπορείς να αποκτήσεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομιών σου.

Παραδείγματα online banks που λειτουργούν στην Ελλάδα με αυξανόμενο αριθμό χρηστών είναι η Viva Wallet, η N26 και η Revolut.

Σύγκρινε Όλες τις Online Banks

Θες να μαθαίνεις τα τελευταία οικονομικά νέα;

Εγγράφομαι στο newsletter ώστε να λαμβάνω τα νέα και προσφορές του money-market.gr και δηλώνω ότι ενημερώθηκα για την πολιτική απορρήτου της money market AE.