Ταξίδιαpink
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη τους.

Βρες το σωστό Στεγαστικό

& χρηματοδότησε τα σχέδιά σου!

Κατηγορίες Στεγαστικών Δανείων
Αγορά-Ανέγερση
Ανακαίνιση-Επισκευή
Ενεργειακή Αναβάθμιση

Η πιο συνηθισμένη χρήση του δανείου είναι για την αγορά σπιτιού με ενέχυρο το ίδιο το σπίτι. Η χορήγηση του δανείου γίνεται με την υποβολή αίτησης στην Τράπεζα για οικονομική προέγκριση. Αν το δάνειο εξασφαλίζεται με προσημείωση  θα  ακολουθήσει νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου.

Η κατοικία που έχει αγοραστεί με δάνειο είναι υποχρεωτικό να ασφαλιστεί για πυρκαγιά και σεισμό. Για την ασφάλιση του σπιτιού σου μπορείς να επιλέξεις όποια εταιρεία επιθυμείς κάνοντας έρευνα αγοράς και όχι αναγκαστικά την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα.

Εκτός από την αγορά νεόδμητου ή παλαιότερου σπιτιού μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο και για την αγορά οικοπέδου ή/και την ανέγερση κατοικίας.

Το δάνειο αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός «κανονικού» στεγαστικού δανείου όσον αφορά τα έτη διάρκειας και το επιτόκιο – η μεγάλη διαφορά είναι ότι η εκταμίευση του δανείου δεν γίνεται εφάπαξ αλλά τμηματικά καθώς η Τράπεζα δίνει κάθε τμήμα του δανείου αφού πρώτα ελέγξει την πρόοδο των εργασιών. Η τελευταία δε εκταμίευση γίνεται με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σύγκρινε Όλα τα Δάνεια Αγοράς / Ανέγερσης Κατοικίας

Θέλεις να μεταμορφώσεις την κατοικία σου και να ομορφύνεις την ζωή σου μέσα σε αυτή;

Με το κατάλληλο δάνειο Ανακαίνισης μπορείς να εκσυγχρονίσεις και να βελτιώσεις, λειτουργικά ή αισθητικά το σπίτι σου χωρίς να επιβαρύνεις την καθημερινότητά σου.

Για περιορισμένες εργασίες το δάνειο μπορεί να χορηγηθεί χωρίς προσημείωση και έως του ποσού των 20.000 ευρώ με μικρή διάρκεια αποπληρωμής (π.χ. έως 8 χρόνια), ενώ για εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης χρειάζεται προσημείωση του ακινήτου.

Στην περίπτωση των εκτεταμένων εργασιών, το ποσό του δανείου δεν ξεπερνά συνήθως τα 40.00€  και η Τράπεζα χρηματοδοτεί έως το 100% του κόστους. Στις εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνονται τα πάντα – από τους ελαιοχρωματισμούς και την αλλαγή δαπέδων μέχρι την αντικατάσταση των σωληνώσεων.

Ξυλουργικές εργασίες, γυψοσανίδες διακόσμησης, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, τοποθέτηση πλακιδίων και μαρμάρων είναι μόνο κάποιες από τις εργασίες που καλύπτονται.

Επίσης, δάνειο για την ανακαίνιση σπιτιού μπορούν να αιτηθούν και όσοι εκμεταλλεύονται ακίνητα (π.χ. μέσω airbnb).

Σύγκρινε Όλα τα Δάνεια Ανακαίνισης-Επισκευής

Αν θες κι εσύ να αναβαθμίσεις ενεργειακά την κατοικία σου και να μειώσεις τα κόστη της, μπορείς να επιλέξεις ένα «πράσινο δάνειο» ή δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση.

Το ποσό του πράσινου δανείου και η διάρκειά του υπολογίζονται με βάση τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις και τα οικονομικά σου.

Τα δάνεια αυτά χορηγούνται για τοποθέτηση διπλών τζαμιών, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, η αντικατάσταση λέβητα, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αντικατάσταση κουφωμάτων και συστήματος θέρμανσης.

Με τις εργασίες αυτές εξοικονομείς χρήματα χαμηλώνοντας τους λογαριασμούς σου και παράλληλα ανεβάζεις την εμπορική αξία του ακινήτου σου!

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και τα χρήματα που δίνονται μέσω των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» με επιδότηση του επιτοκίου.

Σύγκρινε Όλα τα Πράσινα Δάνεια

Θες να μαθαίνεις τα τελευταία οικονομικά νέα;

Εγγράφομαι στο newsletter ώστε να λαμβάνω τα νέα και προσφορές του money-market.gr και δηλώνω ότι ενημερώθηκα για την πολιτική απορρήτου της money market AE.