Ταξίδιαpink
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες καταναλωτές να μειώσουν τα κόστη τους.

Πληρωμή ΕΦΚΑ με κάρτα & μέσω Web Banking!


Όταν όλο και περισσότερες συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά κάθε μέρα, δεν είναι έκπληξη το ότι μπορείς να κάνεις και πληρωμή ΕΦΚΑ με κάρτα, μέσω web banking και online.

Ανάλογα με την τράπεζά σου (και τα προγράμματα επιβράβευσης που παρέχει), τώρα πλέον μπορείς να πληρώνεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές και να κερδίζεις πόντους για εκπτώσεις στα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή άλλα ψώνια που χρειάζεσαι. Αλήθεια, ποιος να το περίμενε πριν 10 χρόνια;

Λοιπόν, πάμε να δούμε πώς γίνεται πληρωμή ΕΦΚΑ μέσω web banking – ηλεκτρονικά και με κάρτα.

Πώς γίνεται η πληρωμή ΕΦΚΑ με κάρτα (μέσω web banking);

Αφού εγγραφείς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), επισκέπτεσαι την «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη» στην οποία εμφανίζεται ο 20ψήφιος αριθμός που αποτελεί την «Ταυτότητα Οφειλέτη».

Τον αριθμό αυτό χρησιμοποιείς κατά την ηλεκτρονική πληρωμή, είτε μέσω κάρτας, είτε μέσω web banking και phone banking.

Προσοχή: Κατά την πληρωμή επιλέγεις τη συναλλαγή με την ένδειξη Κ.Ε.Α.Ο.

 

#1 Εθνική Τράπεζα

Μέσω της υπηρεσίας i-bank, μπορείς να κάνεις πληρωμή ΕΦΚΑ με μικρή προμήθεια της τράπεζας. Αφού μπεις στην υπηρεσία, επιλέγεις στην αριστερή στήλη την καρτέλα «Μεταφορές & Πληρωμές».

Στη συνέχεια κλικάρεις την επιλογή «Πληρωμή λογαριασμών & οφειλών» και αμέσως μετά επιλέγεις «Ασφαλιστικά Ταμεία» και «Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ)».

TIP Μην ξεχνάς επίσης ότι για κάθε 1 ευρώ συναλλαγής κερδίζεις 1 πόντο στο πρόγραμμα Go4More της Εθνικής Τράπεζας.

 

#2 Alpha Bank

Η πληρωμή του ΕΦΚΑ μπορεί να γίνει μέσω των υπηρεσιών myAlpha Web, myAlpha mobile και myAlpha Phone της Alpha Bank, αποκλειστικά με χρέωση του καταθετικού λογαριασμού.

Αφού μπεις στην υπηρεσία επιλέγεις «Νέα συναλλαγή» και μετά από τις πληρωμές Δημοσίου επιλέγεις την ένδειξη ΚΕΑΟ. Πληρωμή με πιστωτική κάρτα μπορεί να γίνει μέσω του myalphawallet.gr.

TIP Μην ξεχνάς επίσης ότι για κάθε 1 ευρώ συναλλαγής κερδίζεις 1 bonus πόντο στο Bonus της Alpha Bank.

 

#3 Eurobank

Μπορείς να πληρώσεις τον ΕΦΚΑ online χωρίς προμήθεια, μέσω του e-banking της Eurobank, με άμεση χρέωση του καταθετικού σου λογαριασμού.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου κάρτα μπορείς να μπεις στην υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών LivePay στο www.livepay.gr.

Μάλιστα, μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας η Eurobank σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις χρήση πιστωτικής κάρτας οποιασδήποτε τράπεζας. Έτσι έχεις τη δυνατότητα να εξοφλήσεις τις εισφορές σου σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

 

#4 Τράπεζα Πειραιώς

Η πληρωμή του ΕΦΚΑ online μπορεί να γίνει είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού, είτε μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Με την πληρωμή μέσω της winbank κερδίζεις παράλληλα Yellows, τα οποία μπορείς να εξαργυρώσεις βάσει των όρων του προγράμματος επιβράβευσης.

📌 ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την πληρωμή ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η μόνη προμήθεια που δεν μπορείς να αποφύγεις είναι 0,30 – 0,60 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα.

Έχει σημασία σε ποια τράπεζα θα πληρώσω τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά;

Όχι. Το πώς πληρώνω τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά μπορεί να έχει μικρές διαφορές, ανάλογα με την τράπεζά σου και το περιβάλλον web banking της.

Όμως αν ακολουθήσεις τις οδηγίες που σου δίνουμε παραπάνω, θα μπορέσεις να κάνεις την πληρωμή εύκολα και γρήγορα, από την ασφάλεια του καναπέ σου. Αυτό ισχύει για όλες τις τράπεζες.

Υπάρχει 100% χωρίς προμήθεια πληρωμή ΕΦΚΑ μέσω web banking;

Προς το παρόν, όλες οι τράπεζες χρεώνουν μια μικρή προμήθεια για τις συναλλαγές μέσω web banking. 

Όμως, πέρα από τα 0,30 – 0,60‎€ που θα σου ζητήσει για την πληρωμή, δεν υπάρχουν άλλες έξτρα προμήθειες. Έτσι, πάρα πολλοί από εμάς επιλέγουν αυτή τη λύση, κερδίζοντας, κυρίως, χρόνο αναμονής (και bonus πόντους επιβράβευσης).

Τι κερδίζεις με την πληρωμή ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά;

Αν επισκεφθείς την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, θα πέσεις πάνω στο μήνυμα που σε ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται αποκλειστικά και μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις, μετά από τον καθορισμό ραντεβού, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτησή τους.

Όμως, ακόμη και όταν περάσει η πανδημία, δεν υπάρχει λόγος να στηθείς στις ουρές και να χάσεις χρόνο για να επισκεφθείς τον ΕΦΚΑ, αφού μπορείς να πληρώσεις ηλεκτρονικά.

Εξάλλου, η πληρωμή του ΕΦΚΑ online έχει κι άλλα πλεονεκτήματα:

  • Συνυπολογίζεται στο χτίσιμο των ηλεκτρονικών πληρωμών του έτους.
  • Σου δίνεται η δυνατότητα να πληρώσεις με άτοκες δόσεις.
  • Μπορείς να κερδίσεις bonus πόντους ή επιστροφή χρημάτων στον λογαριασμό σου.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό είναι ότι εκτός από χρόνο γλιτώνεις και χρήματα, καθώς η πληρωμή του ΕΦΚΑ online γίνεται καθώς η πληρωμή του ΕΦΚΑ online γίνεται χωρίς έξτρα προμήθεια (πέρα από ένα ελάχιστο ποσό που παίρνει η τράπεζα, περίπου 0,30 – 0,60‎€).

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να συνωστίζεσαι, είτε στον ίδιο τον οργανισμό, είτε στην τράπεζα και να περιμένεις στο γκισέ.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα επιβράβευσης (και τι κερδίζεις από αυτά); Ή μήπως σκέφτεσαι να βγάλεις πιστωτική κάρτα και θέλεις λεπτομέρειες;

Στο money-market.gr βρίσκεις ό,τι χρειάζεσαι για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου, δωρεάν και 100% online. Μπες, σύγκρινε τραπεζικά προϊόντα και εξοικονόμησε χρήματα!

Δες επίσης: Πιστωτική κάρτα: Τι όριο έχει και πώς θα το αλλάξω;

Μην κάνεις αίτηση για Πιστωτική Κάρτα, χωρίς να συγκρίνεις!